FOTO-GALERIJA EIMA 2014
/12÷16.11.2014./

Posjetili smo sajam EIMA u Bologni, posebice izlaganja naših partnera i za Vas zabilježili foto-aparatom interesantne detalje i novosti.
(klikni za ulaz)

Kompanija CAPRARI, prestižni globalni proizvođač centrifugalnih pumpi za vodu u cjelokupnom rasponu, ima tradiciju i ugled koji razvija i potvrđuje već skoro 70 godina, a na tržištu Hrvatske organizirano nastupa preko 20 godina.

Naša tvrtka, ORION PRODUKT d.o.o., dijeli zadovoljstvo biti dijelom ove velike i ugledne porodice, a svojim radom i poslovnim odnosom obnašamo poziciju zastupnika i ovlaštenog distributera CAPRARI za područja Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije.

Ovogodišnje izdanje sajma EIMA u Bologni iskoristili smo za još jedan srdačan susret i razmjenu informacija s našim kolegama iz Modene, ali i kao prigodu da Vama prenesemo slikama i tekstom neke zanimljivosti i novitete iz proizvodnog programa CAPRARI.

Svoje mjesto na štandu s pravom su imale i vrijedne vertikalne električne pumpe serije CVX, izvedene u INOXU. Ovu seriju odlikuju usisni i tlačni otvor u liniji i vrlo visoka energetska učinkovitost motora (znak "Energy").
Konkurentne kvalitete proizvoda u kombinaciji s visokom kvalitetom i pouzdanosti koje karakteriziraju Caprari opremu su više nego očite vrijednosti nove serije CVX.
Strojevi su uskladu s 2009/125/EC Direktivom (EcoDesign-ErP).
CAPRARI se ponosi svojom serijom 4" i 6" bunarskih potopnih električnih pumpi DESERT. One standardno omogućuju crpljenje vode sa sadržajem pijeska do 300 g/m3, a pojedini modeli čak sadržaj pijeska čak do 450 g/m3 vode.
Za konkurenciju nedostižno!
Nove 4" i 6" DESERT potopne električne pumpe za zdence male i srednje veličine su odgovor kompanije CAPRARI na potrebu visokih performansi i dugog radnog vijeka u ekstremno teškim uvjetima.

ENDURANCE je naziv linije pumpi CAPRARI (Inox izvedba) koji je sinonim za robusnost, pouzdanost, otpornost na utjecaje - jednom rječju oprema za crpljenje u najzahtjevnijim uvjetima i okruženjima, uključujući i morsku vodu kao medij.
Začetak linije bio je 2008. godine, najprije kroz 6" i 8" bunarske potopne elektropumpe ...

Potopne bunarske elektropumpe su barjak proizvodnog programa CAPRARI i one ponosno drže svjetsko mjesto br. 1 ispred sve konkurencije sa najboljom hidrauličkom efikasnosti (i ukupnom učinkovitosti) u ovoj grupi pumpi.
Također, u ovoj klasi, CAPRARI je vlasnik nekoliko međunarodnih patenata - DEFENDER, EASY CHECK, SMART-FIX i SAND OUT SYSTEM - koji ga generalno potvrđuju kao najbolji izbor kada trebate potopnu bunarsku elektropumpu.

Do sada su u verziji ENDURANCE pumpe obuhvaćale potopne bunarske elektropumpe dimenzija 6"-8".
Od sada, ENDURANCE linije pumpi pokrivaju široki raspon koji obuhvaća i vertikalne osovinske bunarske pumpe , kao i serije površinskih pumpi za čistu vodu, te potopne elektropumpe za otpadnu vodu (kanalizacijske pumpe).

Korištenjem naprednih i vrhunskih konstrukcijskih materijala, uz veliko iskustvo i inovativnu tehnologiju proizvodnje i površinske zaštite, CAPRARI je kroz linju ENDURANCE u potpunosti iznio na tržište klasu svojih pumpi sposobnih odgovoriti svakom zahtjevu crpljenja vode (slatke & morske), na svakom mjestu (iznad površine ili uronjeno) i u najširem rasponu primjena.
Na sajmu je primjereno mjesto dobila i ova pumpa iz serije SCC pumpi /"Split Case"/ u ENDURANCE izvedbi.
SCC pumpe pružaju visoku učinkovitost i odličnu pouzdanost kroz ukupni radni vijek uz vrlo male troškove održavanja i pogona.
Idealne su za vrlo teške režime i konstantan rad. Njihova robustna i kompaktna konstrukcija garantira trajne performanse uz minimalno potrebno održavanje i veliku radnu fleksibilnost.

K-KOMPACT. Inovativna serija površinskih monoblok električnih pumpi, u horizontalnoj ili vertikalnoj izvedbi, za crpljenje stambenih i industrijskih otpadnih voda, spojene sa standardnim elektromotorima.
Kompaktne, pouzdane, svestrane, jednostavne za održavanje i instalaciju u suhim komorama (prostorima). Opremljene s uvučenom vortex visoko učinkovitom hidraulikom, odnosno s jednokanalnim ili dvokanalnim radnim kolom.
Standardno se isporučuju s dvostrukom mehaničkom brtvom na vratilu, barijernom uljnom komorom i sondom provodljivosti.
IE3/IE2 motori.
. Kapacitet: do 300 m3/h
. Visina dizanja: do 65 m
. Snaga: do 37 kW

K-KOMPACT serija od nedavno je proširena, dobila motore veće snage i nazivnim kapacitetima pokriva područja velikih protoka.
Ove pumpe pogone IE3 motori.
. Kapacitet: do 2.900 m3/h
. Visina dizanja: do 65 m
. Snaga: do 200 kW

HVU-HV vertikalne višestupanjske električne pumpe.
Površinske vertikalne višestupanjske centrifugalne električne pumpe.
Tihe i učinkovite, mogu biti korištene u vodoopskrbnim sustavima, praonicama, zaštiti od požara, kondicioniranju zraka i rashladnim sustavima, navodnjavanju, te u podiznim (booser) sustavima općenito.
Strojevi su uskladu s 2009/125/EC Direktivom (EcoDesign-ErP).
. Kapacitet: do 50 l/s
. Visina dizanja: do 250 m
. Snaga: do 90 kW

MEC MG - prirubljene centrifugalne višestupanjske pumpe.
Horizontalne centrifugalne višestupanjske pumpe prilagodene za spajanje prirubnicom na diesel-motore. Zahvaljujući kompaktnosti i robusnosti one su idealne za ugrađivanje u moto-pumpne agregate za navodnjavanje i protivpožarne namjene.
Nova MEC-MG HT serija je konstruirana da garantira maksimalnu pouzdanost čak kada je izložena visokom stupnju mehaničkog stresa kojeg proizvode nova generacija dizel motora.
Kapacitet: do 100 l/s
Visina dizanja: do 185 m
Snaga: do 132 kW

CapDRIVE - frekvencijski pretvarač
CapDRIVE je uređaj koji nadzire i štiti crpni sustav, temeljen na promjeni frekvencije pumpe. Njegova vanjska struktura je ekstremno čvrsta, jednostavno hlađena i mala veličinom; može biti instalirana ravno na poklopac ventilatora motora. Korištenjem posebnih klipsi (bez dodataka na dimenzije) ili može biti fiksiran na zid s čeličnim nosačem. Cap DRIVE može nadzirati jednu ili dvije pumpe s fiksnom brzinom (Direct On Line); druge jedinice mogu također biti priključene na CapDRIVE tako da kreiraju kombinirane radne modove (do 8 pumpi u paralelnom radu).

CMR - horizontalni potopni mješači s prijenosnikom
Horizontalne potopne mješalice s epicikličkim zupčastim prijenosnikom između elektromotora i propelera.
Za primjenu kod nitrifikacije/denitrifikacije, obrada mulja i taloga, dezinfekcijskih tankova i industrijskih miješanja. Sustav galvanske separacije za standardne komponente pruža efikasnu antikorozivnu zaštitu.
Strojevi su uskladu s 2009/125/EC Direktivom (EcoDesign-ErP).
Dostupni i u ATEX verziji (kao na fotografiji).


Official Caprari Partner in Croatia
Info: +385 1 5510 765 *** +385 95 3310 764 *** info@orion-produkt.hr